Tuoreena pappina Tikkurilassa. Elämää seurakunnan arjessa ja juhlassa.

torstai 7. marraskuuta 2013

Some

Ei se, että pappi bloggaa vaan se, että Jeesus twiittaa.

Sanoessaan "Seuraa minua" Jeesus tuskin arvasi, mitä lauseella tarkoitetaan 2000 vuotta myöhemmin. Ihmisten seuraamisesta on tullut arkipäivää. Avaan Facebookin, vilkaisen Twitteriä, katson Instagramia, tsekkaan Foursquaressa ja tarkistan blogit. Ennen kuin olen laittanut aamukahvin valumaan, olen lukenut, että sade harmittaa, nauranut nerokkaalle sanaleikille, nähnyt naapurin aamupuuron ja huomannut, että työkaveri on junassa matkalla töihin.



Suomen evankelis-luterilainen kirkkokin löytyy nykyään eri areenoilta. Kirkko Suomessa -sivustolla 22 935 tykkääjää Facebookissa sekä 1 327 seuraajaa Twitterissä. Samoin Tikkurilan seurakunta, jolla 266 tykkääjää Facebookissa ja 93 seuraajaa Twitterissä. Vertailun vuoksi 15-vuotiaalla poplaulajalla Robinilla on Facebookissa 81 644 tykkääjää ja 11 671 seuraajaa Twitterissä.


Näiden lisäksi somen syövereissä voi myös seurata suomeksi Jeesus Kristusta (1 729 seuraajaa) tai Jumalaa (48 seuraajaa) Twitterin kautta. Englanninkielisessä maailmassa kaikki on aina hieman suurempaa: Jesus Christ (574 324 seuraajaa) sekä God (n.1,07 miljoonaa seuraajaa). Näiden some-Jeesusten kielellinen nerokkuus ei aina vain yllä esikuvansa tasolla. Tiedän, olen puolueellinen.


What Would Jesus Tweet? concept design by Joe Woolworth (Credit: MarketingJesus.com/Joe Woolworth)

Laulan kastemaljan äärellä "Kuule, Isä taivaan, pyyntö tää: auta, ettei kukaan yksin jää." Juon kahvit, onnittelen vielä kerran, toivotan hyvää loppusyksyä ja jatkan matkaani. Ennen auton starttaamista tarkistan kahdesta puhelimesta, onko kukaan kaivannut. Vilkaisen nopeasti Facebookin. Päivitän molemmat sähköpostit.

Paavi Franciscuksella on Twitterissä seuraajia 3,19 miljoonaa. Hieno suoritus katoliselta kirkolta. Kauas ohi viilettää kuitenkin Robinin kollega Justin Bieber, jolla seuraajia Twitterissä 43,6 miljoonaa.

Luvut ovat niin valtavia, että päässäkin jo huimaa. Välillä yritän katsoa omia sosiaalisen median profiilejani ulkoapäin. Mitä ne kertovat minusta? Mitä haluan niiden kertovan minusta? Ainakin mainostajat ovat tehneet minusta kattavan profiloinnin ikäni, sukupuoleni, koulutukseni, työni ja verkostoideni perusteella. Minullakin on siis joitakin seuraajia. Kaikki seuraajat eivät aina ole paikalla tykkäämässä.

"Rauha anna, viha sammuta", jatkan mieleeni jääneen virren hyräilyä ajaessani kohti kotia.

(Kaikki tekstin luvut katsottu 7.11.2013 noin klo 13.)



Ensi sunnuntaina on isänpäivä. Muista isiä: twiittaa runo, laita ihana statuspäivitys, kuvaa onnitteluvideo ja lähetä se sähköpostilla. Seuraa isää.

Tikkurilan seurakunnassa isänpäivää voi juhlistaa isän kanssa ihan IRL (= In Real Life) muun muassa osallistumalla Ilolan seurakuntatalolla (Soittajankuja 1, 01390 Vantaa) Puuhajumikseen klo 16.

Niin kuin Isä on rakastanut minua, niin olen minä rakastanut teitä.
(Joh.15:9)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti