Tuoreena pappina Tikkurilassa. Elämää seurakunnan arjessa ja juhlassa.

torstai 29. elokuuta 2013

Häät

Jo pelkästään otsikon kirjoittaminen saa pienen kipristyksen aikaan vatsassa. Häihin liittyy niin paljon suuria tunteita. Hääjuhlan oleellisin osa on vihkiminen. Kesän aikana olen ensimmäistä kertaa elämässäni päässyt seuraamaan avioliittoon vihkimistä täysin uudesta näkövinkkelistä. Olen saanut seistä alttarikaiteen takana vastaanottamassa hääparia.

Haluankin kertoa teille hieman vihkimisestä Pyhän Laurin kirkossa Vantaalla.

Ennen vihkimisen alkua vietän hetken aikaa jännittyneen sulhasen ja bestmanin seurassa kirkon sakastissa. Morsian puolestaan valmistautuu kaasojensa kanssa kirkon viereisessä sivurakennuksessa.



Viimein tulee hetki, jolloin on aika siirtyä kirkon puolelle. Sulhasen ryhti kohentuu automaattisesti. Tästä se alkaa.



Häämarssi alkaa soida ja ovet avataan. Tilanne on taianomainen. Kaunis kesävalo loistaa morsiamen takaa. Apupappiakin jännittää.

Lausuessani aviopuolisoiksi julistamisen ("Sillä valtuutuksella, joka minulle on uskottu...") olen joutunut miettimään, että ihan tosiaan minut on tähän valtuutettu. Mikä kunnia!




Ensi viikolla (2.-8.9.) Tikkurilan seurakunnassa alkaa vihkiaikojen varaaminen Pyhän Laurin kirkkoon vuodelle 2014. Toiveensa voi esittää touko-joulukuun perjantain ja lauantain vihkiajoista. Tämä tapahtuu nettilomakkeella, joka aukeaa maanantaina 2.9. tänne. Haun loputtua jäljelle jääneitä aikoja voi tiedustella 13. syyskuuta jälkeen.

Jos ei malta odottaa ensi kesään asti, pääsee Pyhän Laurin kirkossa nopeamminkin naimisiin. Syyskuun 20. päivä perjantaina vietämme Hääyötä! Silloin paikalle voi saapua rakkaansa kanssa (ja mukana todistus avioliiton esteiden tutkinnasta). Ajanvaraus alkaa klo 19.30 ja ensimmäinen vihkimnen on klo 20. Meitä on pappeja paikalla aina niin kauan kuin pariskuntia riittää.



Seurakunnassa meneillään olevan häähumun kunniaksi päätin tehdä videon, jossa voi kokeilla, miltä tuntuu kävellä Pyhän Laurin kirkon käytävää kohti alttaria häämarssin soidessa. Kuvan tärinän voi ehkä ajatella olevan samaa jännityksen tuomaa tärinää, mitä morsiamella on oikeallakin hetkellä. Videolinkkiä siis vain klikkaamaan ja fiilistelemään häätunnelmaa.






Tämän lisäksi kannattaa ehdottomasti katsoa myös tapakouluttaja Kaarina Suonperän tyylivinkit häävieraille! Apupappi suosittelee:








Niin pysyvät nämä kolme: usko, toivo, rakkaus. Mutta suurin niistä on rakkaus. (1.Kor.13:13)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti