Tuoreena pappina Tikkurilassa. Elämää seurakunnan arjessa ja juhlassa.

torstai 22. elokuuta 2013

Aikuinen

Kaikessa työnteossa tärkeitä ovat työkaverit. Niin myös seurakunnassa. Tuoreen apupapin on ollut helppo tulla Tikkurilaan. Aina, kun joku asia on mietityttänyt, on apua saanut heti.

Yksi avunantajista on ollut Sonja Turunen. Sonja on Tikkurilan seurakunnan nuorten aikuisten pappi, varsinaissuomalainen ja erittäin nauravainen. Sonjan nauru on ihana ja tarttuva. Siitä tulee hyvälle tuulelle. 

Meillä on Sonjan kanssa yksi yhteinen piirre. Tapamme keskustella on rönsyilevä. Alamme puhua yhdestä asiasta, mutta pomppaamme huomaamatta toiseen. Sitten taas Sonjan sympaattinen nauru auttaa meidät takaisin aiheeseen. 

Kävin tänään Sonjan kanssa kahvilla. Halusin tietää, millaista on olla nuorten aikuisten pappi ja mitä se oikeastaan tarkoittaa. Nuori aikuinen tuntuu kahdelta toisensa poissulkevalta sanalta. Nuori ja aikuinen. Vähän kuin vanha ja lapsi. Tai pirteä ja hidas tai vaikka nuorekas ja kirkko. Mitä näitä nyt on.


Nuori aikuinen onkin kaikessa vastakohtaisuudessaan hyvinkin määrittelemätön määrite. Ihmisiä ei ehkä kannata laatikoida iän mukaan, mutta nuoret aikuiset ovat keskimäärin 18-40 -vuotiaita. Etenkin yläraja on erittäin liikkuva.

Nuoria aikuisia ei yhdistä elämäntilanne. Samaan joukkoon lasketaan opiskelijat, työssäkäyvät, lapsettomat, lapselliset, vakavat, nauravat, ujot, rohkeat, vaaleahiuksiset, kaljut, ruskeasilmäiset, pitkät ja lyhyet. Kaikenlaiset ihmiset.

Mitä seurakunta sitten tarjoaa nuorille aikuisille? No, Tikkurilassa on tehty vaikka mitä. Vain taivas on rajana, voisi näin pappina sanoa. On ollut lauluiltaa, lautapeli-iltaa, leirejä, hiljentymistä, rentoutumista sekä raamista ja käyty muun muassa pelaamassa curlingia! Toiminnan sisältö onkin lähtenyt osallistujien omista toiveista ja mieltymyksistä.

Tässä vaiheessa kahvitteluamme olimme keskustelleet Sonjan kanssa myös jo rippikouluista, polkupyöristä, jumalanpalveluksista, lähijunista, Varsinais-Suomesta ja Vantaasta. Taas oli aika nauraa ja hörpätä lisää kahvia.


Mitä on luvassa nuorille aikuisille tänä syksynä Tikkurilan seurakunnassa? Syksyn ensimmäinen tapaaminen on ensi keskiviikkona 28.8. Nuorisotilalla (Unikkotie 5 C) klo 18. Silloin ideoidaan yhdessä syksyn ohjelmaa. Tiedossa on kuitenkin tällä hetkellä jo muun muassa nuorten aikuisten leiri 18.-20.10. Holmassa.

Loka-marraskuussa alkaa myös tapahtumasarja Seitsemän synninpäästöä. Jokainen synninpäästö on erillinen tapahtumansa. Tiedossa on esimerkiksi viininmaistelua, kirpputoria ja konserttia.

Sitten vielä tähän kaikkeen mahtuu halukkaiden kanssa yhdessä tehdyt Valon messut 22.9. ja 24.11. Pyhän Laurin kirkossa. Valon messuista kuitenkin lisää vähän myöhemmin.

Tikkurilan nuorten aikuisten toimintaan pääsee parhaiten mukaan tykkäämällä Facebookissa sivusta Tiksin Nuoret Aikuiset tai laittamalla viestiä Sonjalle (sonja.turunen(a)evl.fi).



Silloin suumme hersyi naurua ja riemu kajahti huuliltamme.
(Ps. 126:2)

2 kommenttia:

  1. Olen oppinut, että Vantaalla varsinaissuomalaisuus on pahasta, joten puolustaudun sillä, että äiti on savolainen ja sieltä juuret johtavat hersyvän naurun Karjalaan :D

    VastaaPoista
  2. Vantaalainen varsinaissuomalais-savolais-karjalainen :)

    VastaaPoista