Tuoreena pappina Tikkurilassa. Elämää seurakunnan arjessa ja juhlassa.

torstai 26. syyskuuta 2013

Enkeli

Lapset ovat suoria ja suhtautuvat pappeuteen kovin mutkattomasti. Parhaat vitsit, mutta myös vaikeimmat kysymykset ovat tulleet lapsilta tämän lyhyen pappisurani aikana. On hauskaa, kun kohtaaminen alkaa vanhempien jalkojen takana piilottelusta ja päätyy yläfemman heittoon ja moikkailuun.



Lapsille olen myös ihan suoraan ja julkisesti "se pappi" ja "toi pappi". "Se pappi söi karkkia" tai "toi pappi meni tohon istumaan", tekemisiäni kommentoidaan kaverille.

Asiat, joita lapset kertovat minulle, liittyvät monesti joulunäytelmiin tai johonkin aiempaan kohtaamiseen meidän pappien kanssa. Höpötellään sitä myös koulusta, kynsilakasta, harrastuksista ja tv-ohjelmistakin.



Ensi sunnuntaina 29.syyskuuta lapset ovat pääosassa.

Ilolan seurakuntatalolla on Puuhajumis klo 16. Sunnuntaina vietetään Mikkelinpäivää eli enkelien sunnuntaita. Enkelit ovat aihepiiri, josta lapsilla tuntuu olevan paljon kokemuksia ja tietoutta. Olen saanut kuulla, että jouluevankeliumista löytyy muun muassa "tavisenkeli" ja "pääenkeli".



Puuhajumiksessa paneudutaankin toiminnan kautta enkeleihin. Miltä enkelit näyttävät? Miten enkelit mahdollisesti liikkuvat? Voi olla, että pääsee esimerkiksi kuivaharjoittelemaan lumienkeleiden tekoa. Itse en ole siinä kovin hyvä. Pitäisi siis varmaan harjoitella. Se on hyvä taito ottaa haltuun ennen lumentuloa.

Puuhajumikseen ovat tervetulleita kaikki lapsiperheet ja lapsenmieliset.

Katso, kuinka lapset kertovat, mitä seurakunnan kerhoissa tehdään! Apupappi suosittelee!






Hän antaa enkeleilleen käskyn varjella sinua, missä ikinä kuljet.
(Ps.91:11)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti